Čokoládové karamelové sušenky

Čokoládové karamelové sušenky

15 ks

Těsto čokoládové

Máslo povolené180 g
Mouka hladká340 g
Kakao 20 g
Cukr moučka140 g
Sůl Špetka
Mandlová moučka50 g
Vejce velká1,5 ks

Technologický postup: všechny suroviny spojte dohromady. Těsto vyválejte mezi dvěma pergameny. Vypíchejte kolečka 7 cm. Kolečka dejte chladit do lednice. Pečte na 160 °C po dobu 15 -20 minut.

Karamelová ganache

Smetana 224 g
Glukózový sirup120 g
Invertní cukr60 g
Cukr krupice224 g
Mléčná čokoláda rozpuštěná224 g
Kakaové máslo30 g
Máslo 120 g

Technologický postup: přiveďte k varu smetanu, glukózu, invertní cukr. Cukr krupici utavte do světlé barvy, přilijte směs smetany. Horkou tekutinu přelijte přes čokoládu 35 °C. Pak přidejte máslo a vyšlehejte. Stříkejte 23 °C.