30 ks
Lanýže
Máslo | 125 g |
Moučkový cukr | 100 g |
Hořká čokoláda 60% | 250 g |
Mandlový likér | 3 lžíce |
Kakao | Na obalení |
Mleté mandle | Na obalení |
Technologický postup: nechte povolit máslo v pokojové teplotě. Na vodní lázni rozpuste hořkou čokoládu. Změklé máslo vyšlehejte do pevného krému s cukrem moučkou. Do vyšlehaného másla zašlehejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu, nakonec dochuťte mandlovým likérem. Po dokonalém vyšlehání naplňte sáček s hladkou trubičkou a stříkejte kopečky na pečící papír. Dejte lanýže zatuhnout do lednice. Zatuhlé obalujte v kakau, mletých mandlí. Můžete zatuhlé lanýže potahovat v rozpuštěné čokoládě nebo obalovat v různém sypání. Skladujte na chladném místě v uzavřené nádobě.
