1 ks
Bábovkové těsto
Vejce | 370 g (6 velkých vajec) |
Bílá čokoláda | 100 g |
Jogurt bílý | 130 g |
Kakao tmavé | 30 g |
Máslo | 100 g |
Vaječný likér | 100 g |
Polohrubá mouka | 200 g |
Cukr krupice | 200 g |
Olej | 100 ml |
Sůl | špetka |
Voda | 30 ml |
Postup: vejce si rozdělte na bílky a žloutky. Rozpuste si na vodní lázni čokoládu s máslem. Pokud nemáte dva šlehače, nejdříve vyšlehejte žloutky s ½ cukru. Do vyšlehaných žloutků zašlehejte při nižší rychlosti vychladlou a rozpuštěnou čokoládu s máslem, bílý jogurt a vaječný likér.
Vymažte si misku octem, abyste lépe vyšlehali bílky. Vyšlehejte bílky s ½ cukru krupice a špetkou sole do pevného sněhu.
Do vyšlehaných žloutků zamíchejte olej a polohrubou mouku. Nakonec zlehka zamíchejte bílky. 2/3 těsta nalijte do bábovkové formy. Do zbytku těsta nalijte vodu a nasypejte kakao. Rozmíchané kakaové těsto nalijte na bílé těsto. Pečte bábovku na 170 °C okolo 45 minut.
