Porcí 2 ks

Polévka
Čerstvé vyzrálé jahody |
0,500 |
Bílé víno polosladké |
0,085 |
Vanilková dřeň nebo vanilkový cukr Vitana |
1 ks |
Máta |
3 větvičky |
Citrón kůra |
1/2 |
Voda |
0,075 |
Limeta |
1/2 |
Citrónový cukr Vitana |
1 ks |
Technologický postup: v mixéru vymíchejte očištěné jahody, cukr, vanilkovou dřeň, listy máty, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Pokud nemáte mixér s vysokými otáčkami, mátu s cukrem rozmělněte ve hmoždíři. Dejte vychladnout do lednice na 30 minut.
Po vychladnutí, naskládejte 4 ks čokoládové pusinky na talíř, přelejte jahodovou polévkou a nakonec ozdobte noky z Mascarpone, čerstvou jahodou a mátovými listy.

Čokoládové pusinky
Bílá čokoláda |
0,050 |
Žloutky |
1 ks |
Vejce |
1 ks |
Cukr krupice |
0,020 |
Vanilkový lusk dřeň |
½ ks |
Smetana 33% |
0,100 |
Technologický postup: malý pekáček vystelte pečícím papírem. Na vodní lázni rozpuste čokoládu. V misce vyšlehejte vejce, žloutek, dřeň z vanilkového lusku, cukr krupici. Vyšlehanou pěnu přelijte přes čokoládu a rychle zamíchejte. Nakonec vyšlehejte smetanu, kterou zlehka zamícháte do krému. Krém nalijte do pekáčku s pečícím papírem. Vložte do mrazáku a nechte zatuhnout. Před podáváním nakrájejte na kostičky a 4 kostičky položte na dno hlubokého talíře.

Mascarpone noky
Mascarpone |
0,070 |
Technologický postup: z Mascarpone lžičkou vytvořte noky

Dohotovení
Jahody čerstvé |
0,050 |
Máta |
6 lístků |