Porcí 12 ks

Těsto na plát
Žloutky | 6 ks |
Cukr krupice | 75 g |
Bílky | 3 ks |
Mouka hladká | 60 g |
Krémový prášek vanilkový | 15 g |
Vanilkový cukr Vitana | 1 ks |
postup: žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěvné pěny. Bílky vyšlehejte s cukrem krupicí do pevného sněhu. Bílky ručně zamíchejte do žloutků a nakonec krátce zamíchejte mouku s krémovým práškem. Hmotu rozetřete na pečící papír a pečte dozlatova na 200 °C. Vychladlý plát si zarovnejte do ráfku nebo formy.
Pudinkový krém
Mléko polotučné | 500 ml |
Vanilínový cukr Vitana | 2 ks |
Cukr krupice | 40 g |
Krémový prášek 37g vanilkový | 2 ks |
Máslo povolené | 200 g |
postup: dejte vařit 2/3 mléka s cukrem. Ve zbytku mléka rozmíchejte krémový prášek. Do vroucího mléka zamíchejte směs mléka a krémového prášku. Vařte 2 – 3 minuty a stále míchejte. Pudink nechte vychladnout. Do vychladnutého pudinku zašlehejte povolené máslo a šlehejte do hladkého krému. Krém rozetřete na plát. Pokud budete zalévat agarovou polevou, nesmí být mezi formou a krémem skulinka. Mohla by vám při zalévání vytéci poleva.
Mandarinky
Mandarinky v nálevu 650 ml (350 g pevný obsah) | 2 ks |
postup: mandarinky nechte okapat od nálevu. Nálev si uchovejte na ochucení agarové polevy. Ovoce naskládejte na krém. Celou formu i s obsahem dejte vychladnout do ledničky.
Agarová poleva
Želírující látka Agar Vitana | 1 ks |
Šťáva z kompotu | 250 ml |
Cukr krupice | 150 g |
postup: 250 ml vody, cukru vařte s agarem 2 minuty. Po provaření přilijte nálev. Vychladlou polevou zalijte mandarinky. Nechte vychladnout a nakrájejte.