16 ks
16 ks | |
Mandlové těsto: 14 cm 1 plát | |
Bílky | 100 g |
Cukr krupice | 85 g |
Mandlový prášek | 85g |
Moučkový cukr | 50 g |
Mouka hladká | 25 g |
Pečená meruňka | |
Čerstvé meruňky | 300 g |
Cukr krupice | 12 g |
Máslo | 10 g |
postup: mandlové těsto: vyšlehejte bílky s cukrem. Připravte si směs cukru moučky, mandlové moučky a mouky. Směs zamíchejte do vyšlehaných bílků. Rozmažte na plát a pečte na 200 °C asi 11 minut.
postup: pečená meruňka: omyté a rozkrojené meruňky smíchejte s cukrem. Dejte do gastronádoby. Přidejte kousky másla. Pečte na 200 °C po dobu 10 minut. Pečené meruňky rozdělte na mandlové těsto.
Jogurtový mousse | |
želatina | 4 ks |
Cukr moučka | 20 g |
Vyšlehaná smetana | 200 g |
Jogurt | 250 g |
postup: do jogurtu zamíchejte cukr moučku a nabobtnanou nahřátou želatinu. Nakonec zamíchejte vyšlehanou šlehačku. Zalijte ráfek.

Meruňkové coulis | ||
Meruňkové pyré | 225 g | |
Citrónová šťáva | 45 g | |
Cukr krupice | 37 g | |
Pektin | 4 g | |
Poleva: meruňkové pyré | 140 g | |
Cukr krupice | 80 g | |
Želatina plátková | 3 ks | |
Voda | 100 g |
postup: meruňkové coulis: převařte meruňkové pyré s citrónovou šťávou. Přimíchejte pektin s cukrem a vařte 1 minutu. Odstavte. Vylijte do ráfku nechte zatuhnout a proložte s coulis dort.
postup: poleva meruňková: převařte meruňkové pyré s cukrem. Zamíchejte nabobtnanou želatinu bez vody. Až bude mít poleva 30 °C zalijte dort.
