Muffiny s jahodou a rebarborou

Muffiny s jahodou a rebarborou

8 – 10 ks

Mouka polohrubá100 g
Mouka špaldová hladká100 g
Prášek do pečiva1/3 sáčku
Citrónová kůra1 ks
Sůl  
Cukr krupice200 g
Jogurt bílý185 g
Olej 112 g
Vejce velká2 ks
Nasekané jahody200 g
Rebarbora nakrájená 100 g

postup: mouky smíchejte s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Vyšlehejte cukr krupici s vejci a solí do pevné pěny. Přišlehejte jogurt, sypkou směs a nakonec olej. Ručně zamíchejte nakrájené jahody na menší kousky a očištěnou a nakrájenou rebarboru. Těstem naplňte do 2/3 papírové košíčky. Pečte na 170 °C po dobu 30 – 35 minut.Muffiny můžete ozdobit šlehačkou a ovocem