20 ks

Máslo | 150 g |
Třtinový cukr | 210 g |
Vejce (1 ks + 1 žloutek) | 90 g |
Mouka ovesná hladká | 200 g |
Soda na pečení | 5 g |
Skořice mletá | 3 g |
Muškátový oříšek mletý | 1,5 g |
Ovesné vločky | 150 g |
Rozinky | 120 g |
Rum | 50 ml |
postup: rozinky nechte hodinu namočené v rumu. Smíchejte mouku, sodu, skořici a muškátový oříšek. Šlehejte do krémové hmoty povolené máslo s cukrem. Postupně přidejte vejce. Po vyšlehání ručně přimíchejte sypkou část. Nakonec přimíchejte vločky s rozinkami. Hmotu rozdělte na pečící papíry lžící nebo naběračkou na zmrzlinu. Pečte 10 – 15 min na 170 °C. Podle velikosti.

