2 ks
Průměr formiček na korpusy 15 cm.
Linecké těsto
Citrónová kůra Vitana | ¼ lžičky |
Mouka hladká | 100 g |
Máslo | 60 g |
Cukr moučka | 30 g |
Vejce | 12 g |
Cukr vanilín Vitana | 1 ks |
Kypřící prášek Vitana | ¼ lžičky |
postup: máslo nakrájejte na kousky. Do prosáté mouky zamíchejte kypřící prášek, vanilínový cukr a cukr moučku. Nakonec přimíchejte žloutek s máslem. Propracované těsto zabalte do fólie a nechte 30 minut odležet. Vychladlé těsto rozválejte a dejte do formy. Formu i s těstem vložte do mrazničky a nechte pořádně vychladnout. Nahřejte si troubu na 180 °C a vložte do ní namraženou formu s těstem a nechte těsto upéci.

Náplň čokoládová
Čokoláda hořká 67% | 100 g |
Smetana 33% | 200 ml |
Mascarpone | 250 g |
Skořicový cukr Vitana | 1 ks |
postup: převařte ½ smetany a přelejte jí přes čokoládu a skořicový cukr. Zamíchejte. Nechte vychladnout a vyšlehejte čokoládovou hmotu se zbytkem smetany a Mascarpone. Nepřešlehejte, aby se vám náplň nesrazila a nepovolila. Náplň přendejte do sáčku s řezanou trubičkou a nazdobte vychladlé upečené korpusy.

Dohotovení
Banány | 3 ks |
Karamel tekutý | 2- 3 lžíce |
Arašídová drobenka | 30 g |
postup: banány oloupejte a nakrájejte na kolečka. Pokud budete koláč podávat za delší čas, banánové kolečka ponořte do zředěné citrónové šťávy.

