Borůvkový dort

Borůvkový dort

1 ks – 12 porcí

Korpus 

Vejce 200 g – 4 ks
Cukr moučka150 g
Mandlový cukr Vitana1 ks
Mouka polohrubá 150 g
Kypřící prášek Vitana1/3 sáčku
Pomerančová kůra Vitana½ lžičky
Sůl špetka
Olej 30 g -4 lžíce
Bílý jogurt 200 g

Postup: vyšlehejte vejce, cukr moučku a mandlový cukr do pevné pěny. Ručně a zlehka zamíchejte do vyšlehané vaječné hmoty bílý jogurt s olejem. Nakonec zamíchejte sypkou směs z mouky, kypřícího prášku, pomerančové kůry a sole. Hmotu vylijte do formy. Pečte na 170 °C – 45 minut. Vychlazený korpus rozkrojte na dva díly. Na dolní díl po obvodu nastříkejte hladkou trubičkou smetanový krém. Střed  vyplňte ovocnou náplní se smetanovým krémem. Přiklopte druhou polovinou korpusu. Po obvodu nastříkejte pusinky smetanového krému a střed vyplňte ovocnou náplní. 

Ovocná náplň

Malibu 30 ml
Krémový prášek mandlový 10 g
Borůvky 150 g
Cukr krupice30 g
Voda 10 ml

Postup: krátce povařte borůvky s cukrem podlité vodou. V misce rozmíchejte v Malibu krémový prášek. Nalijte tekutou část do borůvek a dvě minuty povařte. Nechte náplň vychladnout. Do ½ ovocné náplně zamíchejte ¼ smetanového krému.

Smetanový krém

Smetana 33%200 ml
Mascarpone200 g
Cukr moučka30 g
Malibu 10 g
Vanilkový cukr Vitana1 ks

Postup: vyšlehejte smetanu, Mascarpone, cukr a Malibu do pevného krému. ¼ krému zamíchejte do poloviny ovocné náplně.