1 ks – 12 porcí
Korpus
Vejce | 200 g – 4 ks |
Cukr moučka | 150 g |
Mandlový cukr Vitana | 1 ks |
Mouka polohrubá | 150 g |
Kypřící prášek Vitana | 1/3 sáčku |
Pomerančová kůra Vitana | ½ lžičky |
Sůl | špetka |
Olej | 30 g -4 lžíce |
Bílý jogurt | 200 g |
Postup: vyšlehejte vejce, cukr moučku a mandlový cukr do pevné pěny. Ručně a zlehka zamíchejte do vyšlehané vaječné hmoty bílý jogurt s olejem. Nakonec zamíchejte sypkou směs z mouky, kypřícího prášku, pomerančové kůry a sole. Hmotu vylijte do formy. Pečte na 170 °C – 45 minut. Vychlazený korpus rozkrojte na dva díly. Na dolní díl po obvodu nastříkejte hladkou trubičkou smetanový krém. Střed vyplňte ovocnou náplní se smetanovým krémem. Přiklopte druhou polovinou korpusu. Po obvodu nastříkejte pusinky smetanového krému a střed vyplňte ovocnou náplní.
Ovocná náplň
Malibu | 30 ml |
Krémový prášek mandlový | 10 g |
Borůvky | 150 g |
Cukr krupice | 30 g |
Voda | 10 ml |
Postup: krátce povařte borůvky s cukrem podlité vodou. V misce rozmíchejte v Malibu krémový prášek. Nalijte tekutou část do borůvek a dvě minuty povařte. Nechte náplň vychladnout. Do ½ ovocné náplně zamíchejte ¼ smetanového krému.
Smetanový krém
Smetana 33% | 200 ml |
Mascarpone | 200 g |
Cukr moučka | 30 g |
Malibu | 10 g |
Vanilkový cukr Vitana | 1 ks |
Postup: vyšlehejte smetanu, Mascarpone, cukr a Malibu do pevného krému. ¼ krému zamíchejte do poloviny ovocné náplně.