1 ks – 12 porcí
Korpus

Dort – korpus | |
Mouka polohrubá | 400 g |
Prášek do pečiva | 10 g (1 ks) |
Sůl | 2 g (1/4 lžičky) |
Vejce | 350 g (6 ks) |
Cukr třtinový | 400 g |
Jogurt bílý smetanový | 220 g |
Citrónová kůra | 20 g (3 ks) |
Citrónová šťáva | 40 g (2 ks) |
Máslo rozpuštěné | 150 g |
Technologický postup: vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte jogurt, citr. kůru, šťávu. Nakonec polohrubou mouku, kypřící prášek a rozpuštěné máslo. Pečte na 160 °C 40 minut. Nechte vychladnout 5 minut. Propíchejte korpus špejlí. Prolijte citrónovým sirupem.
Citrónový sirup | |
Voda | 140 g |
Citrónová šťáva | 140 g |
Cukr krupice | 115 g |
Technologický postup: suroviny promíchejte, dokud se nerozpustí cukr. Povařte jednu minutu. Prolijte teplý korpus.
Poleva | |
Citrónová šťáva | 40 g |
Cukr moučka | 180 g |
Technologický postup: promíchejte a přiveďte k varu, nechte trochu vychladnout. Polijte polevou dort.
