1 dort – 12 porcí

Kakaové araš.těsto: máslo | 150 g |
Cukr moučka | 80 g |
Žloutky | 1 ks |
Vejce | 1 ks |
Vanilkový extrakt | |
Mouka hladká | 200 g |
Arašídové máslo | 3 lžičky |
Arašídy mleté | 50 g |
Kakao | 30 g |
Čokoládová ganache na upečené těsto | |
Smetana 40% | 80 g |
Karamel | 80 g |
Mléčná čokoláda | 80 g |
Arašídová pasta | 30 g |
Postup: kakaové arašídové těsto: všechny suroviny smíchejte do sebe. Těsto vyválejte na dvě placky. Jednu větší. Pečte na 170 °C po dobu 8 minut.
Postup: čokoládová ganache: smetanu přiveďte k varu. Zalijte smetanou arašídovou pastu, karamel a čokoládu. Ganache vylijte na vychladlou placku.

Kokosový krém: horní část | |
Kokosové mléko | 125 ml |
Vanilka mletá | ½ lžičky |
Žloutky | 30 g |
Želatina | 10 g |
Smetana 40% | 125 ml |
Vanilkový cukr Vitana | 2 ks |
Čokoládový krém: střední část | |
Smetana 40% | 100 ml |
Žloutky | 30 g |
Cukr krupice | 40 g |
Čokoláda hořká | 280 g |
Smetana 40% vyšlehaná | 300 ml |
Kakaová glazura: potah krému | |
Smetana 40% | 160 ml |
Voda | 200 ml |
Cukr krupice | 130 g |
Škrobový sirup | 110 g |
Kakaový prášek | 80 g |
Želatina plátky | 20 g |
Postup: čokoládový krém: na vodní lázni vyšlehejte žloutky s cukrem. Převařte smetanu 100 ml a přelijte jí přes čokoládu. Smíchejte do sebe. Nakonec zlehka zamíchejte vyšlehanou smetanu.
Postup: kakaová glazura: smetanu, cukr, škrobový sirup přiveďte k varu. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Do převařené smetany rozmíchejte želatinu i s vodou. Prosejte kakao a zamíchejte. Potahujte vychlazený nebo zmražený dort, až bude mít poleva 30°C.
Postup: kokosový krém: na vodní lázni vyšlehejte žloutky s cukrem. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko ohřejte. Do vyšlehaných žloutků zamíchejte kokosové mléko, vyždímanou želatinu. Nakonec zamíchejte vyšlehanou šlehačku. Nalijte do tvořítek, nechte zamrazit. Zamražené vyndejte z tvořítek a položte na dort.