12 ks
Hmota na dort
Bílky | 6 ks |
Cukr krupice | 150 g |
Bramborový škrob | 3 lžičky |
Citrónová šťáva | ½ lžičky |
Cukr vanilkový Vitana | 1 ks |
postup: misku si vymažte octem (bílky se vám budou lépe šlehat). V misce vyšlehejte bílky s cukrem krupicí, citrónovou šťávou a vanilkovým cukrem do pevného sněhu. Krátce ke konci zašlehejte bramborový škrob. Sníh naneste na plech s pečícím papírem. Uprostřed lžící vytlačte asi 1 cm hlubokou vaničku a pečte při 120 °C – 2 hodiny. Pokud bude hmota žloutnout, snižte teplotu na 110 °C. Nechte upečenou hmotu dojít v troubě.
Šlehačková náplň
Smetana 33% | 250 ml |
Cukr vanilkový Vitana | 1 ks |
Ztužovač do šlehačky Vitana | 1 ks |
postup:vyšlehejte smetanu s cukrem a ztužovačem do pevného krému. Náplň naneste lžící do prohlubně na upečené hmotě a ozdobte různým ovocem.
Dohotovení
Maliny čerstvé | 100 g |
Jahody čerstvé | 100 g |
Borůvky čerstvé | 100 g |
postup:ovoce omyjte, očistěte. Jahody nakrájejte na čtvrtiny. Ovocem ozdobte šlehačkovou náplň. Ovoce posypejte cukrem moučkou.