Jahodový cheesecake dort

Jahodový cheesecake dort

12 porcí

Sušenková kůrka

Sušenky máslové 200 g
Třtinový cukr40 g
Mandlová moučka50 g
Máslo rozpuštěné100 g

postup: Zjemněte na strouhanku sušenky s cukrem. Všechny suroviny smíchejte. Směs zatlačte na spodní část ráfku 26 cm. Pečte 8 – 9 minut na 165 °C.

Tvarohová výplň 

Mascarpone500 g
Tvaroh polotučný500 g
Třtinový cukr světlý220 g
Kukuřičný škrob40 g
Vejce 230 g
Žloutek 1 ks
Smetana nebo podmáslí120 g
Vanilkový extrakt3 g
Citronová kůra1 ks

postup: zamíchejte do hladka Mascarpone s tvarohem 1 minutu. Přidejte cukr a smíchejte. Přidejte kukuřičný škrob a vejce. Nakonec přidejte smetanu, vanilkový extrakt a citrónovou kůru. Nalijte na předpečenou sušenkovou kůrku. Pečte na 110 °C po dobu 85 minut. Vychladlé, ozdobte ovocem. 

Dohotovení 

Jahody 500 g
Maliny 100 g