
1 ks
Těsto mandlové
Mouka hladká | 150 g |
Mandlová mouka | 100 g |
Kypřící prášek | 7 g |
Cukr krupice | 120 g |
Rozpuštěné máslo | 205 g |
Vejce | 4 ks |
Mandlová pasta | 75 g |
Med | 75 g |
Cukr s mandlovou příchutí | 1 ks |
Amaretto | 3 lžička |
Cukr s mandlovou příchutí | 1 ks |

postup: do rozpuštěného másla zamíchejte vejce, mandlovou pastu, mléko, med, cukr, cukr s mandlovou příchutí a dochuťte Amarettem. Nakonec metličkou zamíchejte mouku, mandlovou mouku a kypřící prášek.

Troubu si nastavte na gril, 230 – 250 °C. Z pečícího papíru si vystřihněte dno. Olejem si přilepte vystřižený pečící papír na dno formy. Lžící si naberte těsto (asi dvě lžíce), které v malé vrstvičce rozetřete po pečícím papíře ve formě 20×20 cm. Dejte péci dozlatova. Mezi tím si připravte plech, na který dáte studenou mokrou utěrku. Vyndejte formu s upečeným těstem a položte celou formu na mokrou utěrku. Potřebujete schladit dno. Na upečenou placku nalijte další část těsta a dejte péci dozlatova (asi 3 minuty). Znovu opakujte asi 8-10 x. Poslední vrstvu posypejte sekanými blanšírovanými mandlemi. Upečený korpus nechte vychladnout.

Smetanový krém
Mascarpone | 250 g |
Smetana 33% | 200 ml |
Mandlová pasta 100% | 1 lžíce |
Cukr moučka | 1 lžička |

postup: vyšlehejte Mascarpone, smetanu a mandlovou pastu. Před koncem šlehání zašlehejte cukr moučku. Malé pusinky krému ozdobte vrchní část dortu. Dozdobte sekanou, praženou jádrovinou a zlatými plátky.


Dohotovení
Mandle pražené | 150 g |
Plátky zlata |
