Mango – čokoládový dort

Mango – čokoládový dort

12 ks

Spodní část

Pufovaná špalda80 g
Čokoláda hořká120 g
Nutela 20 g

postup: dortovou formu, strany a dno si vyplňte fólií nebo pečícím papírem. Rozpuste čokoládu na vodní lázni. Čokoládu zamíchejte s nutelou a špaldou. Vyplňte dno formy. 

Čokoládový mousse

Žloutky 140 g (7 ks)
Čokoláda hořká200 g
Cukr moučka120 g
Smetana 33 %200 ml
Želatina5 plátků

postup: na vodní lázni šlehejte žloutky s polovinou cukru do pevné pěny. Želatinu si namočte do studené vody. Na vodní lázni si rozpuste čokoládu. Želatinu bez vody si rozpuste. Nevařit. Do vyšlehaných žloutků zamíchejte čokoládu a rozpuštěnou želatinu. Nakonec zlehka zamíchejte oslazenou šlehačku. Mousse nalijte na spodní část.

Ořechová vnitřní část

Lískové ořechy25 g
Vlašské ořechy25 g
Mandle 25 g
Kešu ořechy25 g
Máslo25 g
Třtinový cukr15 g

postup: ořechy si lehce opražte na 150 °C. Vychladlé ořechy nastrouhejte a smíchejte s povoleným máslem a cukrem. Dno menší formy si vyložte pečícím papírek. Upěchujte ořechy a nechte v lednici zatuhnout. Ořechové kolečko položte na čokoládový mousse.

Mango mousse

Pyré mango200 g
Cukr krupice50 g
Želatina3 ks
Smetana 33%200 ml
Zakysaná smetana100 ml

postup: želatinu si nechte nabobtnat ve studené vodě. Pyré s cukrem si ohřejte na 80 °C. V teplém pyré rozpusťte vyždímanou želatinu. Vyšlehejte si smetanu. Do vychladlého pyré (30 °C) ručně zamíchejte zakysanou smetanu a nakonec šlehačku. Mousse nalijte na čokoládovou vrstvu. 

Poleva 

Pyré mango200 g
Želatina2 ks
Smetana 33%70 ml

postup: ve studené vodě si nechte nabobtnat želatinu. Převařte si pyré se smetanou. Do odstavené polevy si zamíchejte vyždímanou želatinu. Vychladlou polevu (30 °C) nalijte na zatuhlý mango mousse.