12 ks
Spodní část
Pufovaná špalda | 80 g |
Čokoláda hořká | 120 g |
Nutela | 20 g |
postup: dortovou formu, strany a dno si vyplňte fólií nebo pečícím papírem. Rozpuste čokoládu na vodní lázni. Čokoládu zamíchejte s nutelou a špaldou. Vyplňte dno formy.

Čokoládový mousse
Žloutky | 140 g (7 ks) |
Čokoláda hořká | 200 g |
Cukr moučka | 120 g |
Smetana 33 % | 200 ml |
Želatina | 5 plátků |
postup: na vodní lázni šlehejte žloutky s polovinou cukru do pevné pěny. Želatinu si namočte do studené vody. Na vodní lázni si rozpuste čokoládu. Želatinu bez vody si rozpuste. Nevařit. Do vyšlehaných žloutků zamíchejte čokoládu a rozpuštěnou želatinu. Nakonec zlehka zamíchejte oslazenou šlehačku. Mousse nalijte na spodní část.

Ořechová vnitřní část
Lískové ořechy | 25 g |
Vlašské ořechy | 25 g |
Mandle | 25 g |
Kešu ořechy | 25 g |
Máslo | 25 g |
Třtinový cukr | 15 g |
postup: ořechy si lehce opražte na 150 °C. Vychladlé ořechy nastrouhejte a smíchejte s povoleným máslem a cukrem. Dno menší formy si vyložte pečícím papírek. Upěchujte ořechy a nechte v lednici zatuhnout. Ořechové kolečko položte na čokoládový mousse.

Mango mousse
Pyré mango | 200 g |
Cukr krupice | 50 g |
Želatina | 3 ks |
Smetana 33% | 200 ml |
Zakysaná smetana | 100 ml |
postup: želatinu si nechte nabobtnat ve studené vodě. Pyré s cukrem si ohřejte na 80 °C. V teplém pyré rozpusťte vyždímanou želatinu. Vyšlehejte si smetanu. Do vychladlého pyré (30 °C) ručně zamíchejte zakysanou smetanu a nakonec šlehačku. Mousse nalijte na čokoládovou vrstvu.

Poleva
Pyré mango | 200 g |
Želatina | 2 ks |
Smetana 33% | 70 ml |
postup: ve studené vodě si nechte nabobtnat želatinu. Převařte si pyré se smetanou. Do odstavené polevy si zamíchejte vyždímanou želatinu. Vychladlou polevu (30 °C) nalijte na zatuhlý mango mousse.

