Medový mandlový dort

Medový mandlový dort

1 ks

Mouka hladká90 g
Mandlová mouka20 g
Kypřící prášek3 g
Cukr krupice70 g
Rozpuštěné máslo90 g
Vejce 2 ks
Mléko 30 g
Med 15 g
Cukr s mandlovou příchutí1 ks
Amaretto 1 lžička

postup: do rozpuštěného másla zamíchejte vejce, mléko, med, cukr, cukr s mandlovou příchutí a dochuťte Amarettem. Nakonec metličkou zamíchejte mouku, mandlovou mouku a kypřící prášek.

 Troubu si nastavte na gril,  230  – 250 °C. Z pečícího papíru si vystřihněte dno. Trochou těsta si můžete pečící papír přilepit na dno formy. Lžící si naberte těsto, které v malé vrstvičce rozetřete po pečícím papíře ve formě 15 cm. Dejte péci dozlatova. Mezi tím si připravte plech, na který dáte studenou mokrou utěrku. Vyndejte formu s upečeným těstem a položte celou formu na mokrou utěrku. Potřebujete schladit dno. Na upečenou placku nalijte další část těsta a dejte péci dozlatova (asi 3 minuty). Znovu opakujte asi 6 – 8 x. Upečený korpus nechte vychladnout. Rozetřete medovou polevu.

Poleva 

Med 80 g
Amaretto 1 lžička

postup: med povařte a přimíchejte Amaretto.