Porcí 12 ks
Mrkvový korpus
Mrkev | 250 g |
Banán | 1 ks |
Cukr moučka | 220 g |
Máslo | 450 g |
Vejce | 3 ks |
Pomerančová kůra Vitana | 1 lžička |
Skořice mletá Vitana | 1 lžička |
Badyán mletý Vitana | ¼ lžičky |
Sůl | špetka |
Mléko | 100 ml |
Pšeničná celozrnná mouka | 100 g |
Mouka polohrubá | 100 g |
Kypřící prášek s vinným kamenem Vitana | 1 ks |
Postup: v mixéru vyšlehejte do hladkého krému mrkev, banán, cukr, máslo, vejce a mléko. Do vyšlehané pěny ručně zamíchejte směs mouky, sole, badyánu, skořice, pomerančové kůry a kypřícího prášku. Hmotu vylijte do větší kulaté formy 28 cm. Korpus pečte na 170 °C – 40 minut. Korpus nechte vychladnout a prořízněte ho na dvě části. Na dolní část korpusu rozmažte pomerančovou marmeládu. Polovinu krému rozmažte na jedné polovině korpusu. Druhou přiklopte a rozmažte na ní druhou část krému. Ozdobte kůrou z bio pomeranče.
Smetanový krém
Mascarpone | 250 g |
Smetana 33% | 250 g |
Marmeláda pomerančová | 100 g |
Postup: vyšlehejte Mascarpone, smetanu a marmeládu do pevného krému.
Dohotovení
Pomerančová marmeláda | 50 g |
Pomerančová kůra | ½ pomeranče |
