15 ks
Těsto na perníčky
Špaldová mouka hladká | 350 g |
Třtinový cukr moučka | 80 g |
Vejce | 2 ks (125 g) |
Jedlá soda | 1 lžička |
Koření do perníku | 1 ½ ks |
Kakao tmavé | 30 g |
Med | 100 g |
Máslo | 50 g |

postup: do špaldové mouky zamíchejte jedlou sodu, koření a kakao. Přimíchejte povolené máslo, vejce, cukr a med. Těsto si nechte zabalené odležet do druhého dne. Vyválejte 3 mm silný plát a vykrajujte různé druhy. Pečte na 180 °C asi 10 minut. Pokud si nejste jisti, že je perníček upečený, stačí dát na plech kus světlého těsta. Perníčky můžete zdobit královskou polevou.

Dohotovení
Královská poleva viz. polotovary | 500 g |

