Vánoční sob

Vánoční sob

1 ks

Těsto

Cukr krupice190 g
Mouka hladká230 g
Máslo 190 g
Vejce 190 g
Rozinky 50 g
Vlašský ořech50 g
Brusinky v čokoládě50 g
Kandovaná citrónová kůra 50 g
Kypřící prášek ½ sáčku
Olej 20 g
Skořice mletá ½ lžičky

postup: do prosáté mouky zamíchejte rozinky, vlašské ořechy, brusinky, kandovanou kůru, skořici a kypřící prášek. Povolené máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte vejce a znovu šlehejte do hladkého krému. Do vyšlehaného tuku ručně zamíchejte zbytek surovin a nakonec olej. Těsto přendejte do formy a pečte po dobu 40- 45 minut na 170 °C. Po upečení a vychladnutí soba nazdobte královskou polevou nebo čokoládovou polevou.

Dohotovení

Královská poleva200 g