Velikonoční vajíčka

Velikonoční vajíčka

20 ks

Těsto mandlové

Mandlová mouka120 g
Mouka hladká120 g
Máslo 150 g
Vejce 30 g
Cukr moučka70 g
Mandlový cukr 1 ks
Kypřící prášek ¼ ks
Citrónová kůra ¼ lžičky

Technologický postup: do prosáté mouky zamíchejte kypřící prášek a citrónovou kůru. Povolené máslo zadělejte s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny. Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Těsto rozválejte a vypichujte oválné tvary. Těstem vyplňte vaničky vajíček.

Náplň 

Máslo 120 g
Cukr moučka100 g
Vanilínový cukr 1 ks
Mandlová mouka120 g
Bramborový škrob13 g
Vejce 90 g
Pomerančový džem, meruňkový džem50 g

Technologický postup: smíchejte povolené máslo s cukrem, mandlovou moukou, bramborovým škrobem, vejcem. Hmotu nastříkejte do připravených vaniček s těstem. Zbytek náplně smíchejte s pomerančovým džemem nebo meruňkovým džemem. Náplň nastříkejte do středů vaniček. 

Pečte na 180 °C asi 20 -25 minut.